Beauty Clinic Rasa

Acne Behandeling Amsterdam Zuid

Acne behandelind Amsterdam

Acne-therapie Amsterdam

Deze therapie richt zich op een van de meest voorkomende huidaandoeningen: acne, ook wel bekend als puistjes of mee-eters. Ongeveer 85% van de adolescenten tussen 11 en 25 jaar oud heeft er in zekere mate last van, maar het kan ook op latere leeftijd bij veel mensen voorkomen. Acne is een huidaandoening die ontsteking van de talgklieren veroorzaakt, resulterend in puistjes en mee-eters. Het komt daarom het meest voor op plaatsen waar veel talgklieren zijn, zoals het gezicht, de rug, de borst en de schouders.

Op de plaatsen waar de aandoening kan verschijnen, neemt het de vorm aan van:

  • acne vulgaris (puistjes en witte of zwarte mee-eters);
  • acne keloidalis (puistjes en infecties die littekens achterlaten);
  • acne conglobata (ernstige vorm die grote gebieden van ontsteking en littekens veroorzaakt);
  • acne excoriee des jeunes filles (acne die gedeeltelijk wordt veroorzaakt of verergerd door krabben aan de puistjes of korsten);
  • acne mallorca (acne veroorzaakt door zonnebrandlotions, warmte, zweet en UV-stralen).

Mogelijke therapeutische behandelingen bij acne

Wanneer acne zo hardnekkig en alomtegenwoordig is dat de patiënt zich ongelukkig voelt in het dagelijks leven, kan huidtherapie de oplossing zijn. In onze praktijk hebben we de volgende behandelingen beschikbaar:

Dieptereiniging

De nadruk van de therapie zal liggen op grondige reiniging en het handhaven van de reinheid van de huid. We kunnen dit op verschillende manieren doen, afhankelijk van verschillende factoren zoals de ernst van de acne, gevoeligheid van de huid en medicijngebruik.

Peelings

Soms behandelen we de huid met een peeling (= een vloeistof met een peelend effect), waarna het verwijderen van puistjes en mee-eters kan beginnen. In deze behandeling worden de puistjes en mee-eters op een steriele manier gereinigd van pus en talg met behulp van druk. Tijdens deze behandeling raden we vaak bepaalde kalmerende en verzorgende producten voor de huid aan; soms is het beter om de huid volledig te kalmeren.

Microdermabrasie

Een aanvulling op de acnebehandeling is het toepassen van microdermabrasie. Dit is een methode waarbij de huid wordt geschrobd met aluminiumoxidekristallen. Ze maken de huid snel gladder, verminderen eventuele acnelittekens en verbeteren de bloedcirculatie in de huid, zodat de hele huid er frisser en gezonder uitziet. Omdat de huid gladder is, raken de talgklieren minder snel verstopt of geïnfecteerd.

Lichttherapie (LED-lamp)

In onze praktijk werken we voortdurend aan innovatie en verbetering van huidverzorging, en we zijn blij met enkele nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huidverbetering. Lichttherapie kan helpen bij tal van huidproblemen, zoals acne, eczeem, hyperpigmentatie en verjonging (zie ook Acne en lichttherapie).

Wat mag je verwachten?

Het herstel van jouw zelfvertrouwen staat centraal bij ons.

Acne is een chronische ontstekingsaandoening die meestal wordt gekenmerkt door comedonen, papels (rode onderhuidse ontstekingen), puistjes en soms cysten en knobbeltjes. Acne wordt zowel extern als intern beïnvloedbaar. Daarom is het belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk te kijken. Tijdens de acnebehandeling maken we gebruik van milde producten die de huid niet uitdrogen en pH-neutraal zijn, zodat de huid in balans blijft.

Acne Behandeling, Beauty Clinic Rasa

De oliën die worden gebruikt in de producten die we gebruiken zijn niet-comedogeen, wat betekent dat ze geen vlekken veroorzaken.

Deze oliën worden beschouwd als prebiotica voor het microbioom van de huid. Talg is de belangrijkste bron van voedingsstoffen op de menselijke huid en mensen produceren veel olie met een zeer hoge voedingswaarde. Bij Beauty Clinic Rasa vinden wij het niet verstandig om deze olie van de huid te verwijderen.

Daarom voeden wij de huid het liefst met oliën die zoveel mogelijk op talg lijken. Hierdoor gaat de huid minder talg produceren, verbetert de kwaliteit van het geproduceerde talg en worden onzuiverheden verminderd.

Wat gebeurt er tijdens een huidtherapiesessie?

Tijdens het eerste consult bespreken we het medische voorgeschiedenisformulier van de patiënt en voeren we een eerste huidonderzoek uit. Op basis van dit onderzoek zullen we een behandelplan opstellen. Het behandelproces kan een van de bovengenoemde mogelijkheden omvatten, zoals microdermabrasie en lichttherapie, naast de acnebehandeling. Afhankelijk van de ernst zal de behandeling wekelijks tot eens per twee of drie weken plaatsvinden. We plannen uw afspraken samen met u en met uw akkoord.

ACNE BEHANDELING IN AMSTERDAM

De keuze voor de meest effectieve behandeling hangt af van verschillende factoren, zoals de mate waarin de acne actief is, uw huidtype en uw persoonlijke wensen. Onze huidtherapeut analyseert uw huid en bepaalt welke acnebehandeling het beste voor u is. Acne kan effectief worden behandeld met chemische peelings, Dermapen-behandelingen, hydrodermabrasiebehandelingen zoals HydraFacials, dieptereiniging en lasertherapie.

WELK RESULTAAT KAN IK VERWACHTEN VAN DE ACNE BEHANDELING?

Direct na de behandeling kan uw huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit zal vanzelf verdwijnen. Onzuiverheden en ontstekingen beginnen direct na de behandeling af te nemen.

VOOR- EN NAZORG

Voor een succesvolle acnebehandeling is het belangrijk dat u de instructies voor voor- en nazorg nauwgezet opvolgt.

VOORZORG

Direct na de behandeling kan uw huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit zal vanzelf verdwijnen. Onzuiverheden en ontstekingen beginnen direct na de behandeling af te nemen.

NAZORG

Direct na de behandeling kan uw huid wat rood en gezwollen zijn, maar dit zal vanzelf verdwijnen. Onzuiverheden en ontstekingen beginnen direct na de behandeling af te nemen.

Boek een afspraak | Beauty Clinic RasaCalendar is loading...

Select Times:

First Name (required):

Last Name (required):

Email (required):

Phone Number:

Comment:

 

GGD Netherland

Wij vragen u om ons eenmaal te kiezen en onze kwaliteit en vaardigheden te ervaren.

Neem contact met ons op!

Neerkanne 11,
1082 BG, Amsterdam

Phone:

+ 020 78 68 796

+ 06 43 16 19 22

Email:
Info@beautyclinicrasa.nl