Natte Cupping Behandeling Amesterdam

natte cupping behandeling

Natte Cupping Behandeling

Natte cupping, ook wel bekend als hijama, is een alternatieve medische behandeling die traditioneel wordt uitgevoerd in sommige culturen. Het is een vorm van cupping therapie waarbij vacuümzuiging wordt gecreëerd op de huid met behulp van glazen of plastic kopjes. Het onderscheidende kenmerk van hijama is dat na het creëren van het vacuüm, kleine incisies of sneden worden gemaakt in de huid, en het vacuüm trekt een kleine hoeveelheid bloed uit de incisies. Dit onderscheidt natte cupping van droge cupping, waarbij geen incisies worden gemaakt en er geen bloed wordt afgenomen.

Voorbereiding

De huid van de patiënt wordt meestal gereinigd en voorbereid op de behandeling. Dit kan onder andere het reinigen van de huid met water en zeep omvatten.

Cupping

Glazen of plastic kopjes worden op specifieke punten op de huid geplaatst. Een vacuüm wordt gecreëerd door de lucht in de kopjes te verwarmen en snel op de huid te plaatsen, waardoor de huid omhoog wordt getrokken en vastgezet.

Incisies

Nadat de kopjes stevig op hun plaats zitten, maakt de beoefenaar kleine oppervlakkige incisies of sneden op de huid. Dit wordt meestal gedaan met een speciaal instrument.

Bloedafname

Het vacuüm in de kopjes zorgt ervoor dat een kleine hoeveelheid bloed uit de incisies wordt getrokken en zich ophoopt in de kopjes.

Verwijdering van de kopjes

Na een bepaalde periode worden de kopjes verwijderd, en het proces van natte cupping is voltooid.

Nazorg

Na de behandeling worden de wondjes meestal verzorgd en verbonden om infectie te voorkomen.

Traditioneel Toegepast

Hijama wordt traditioneel toegepast met het geloof dat het de bloedcirculatie verbetert, gifstoffen uit het lichaam verwijdert, en verschillende gezondheidsproblemen kan behandelen, zoals pijn, ontsteking, spijsverteringsproblemen en meer. Het wordt vaak toegepast in alternatieve geneeswijzen en heeft historische wortels in sommige culturen.

Het is belangrijk op te merken dat natte cupping niet als een standaard medische behandeling wordt beschouwd en dat wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit ervan beperkt is. Bovendien zijn er risico’s verbonden aan deze praktijk, waaronder infectie en littekenvorming. Als je overweegt hijama te ondergaan, raadpleeg dan een gekwalificeerde beoefenaar die bekend is met deze techniek en zorg ervoor dat je begrijpt wat de behandeling inhoudt voordat je het overweegt. Het is ook belangrijk om open te communiceren met je reguliere arts over eventuele alternatieve behandelingen die je overweegt.

natte cupping behandeling
natte cupping behandeling

welke ziekten worden behandeld met natte cupping?

Natte cupping, een vorm van cupping therapie waarbij kleine incisies worden gemaakt op de huid na het plaatsen van cupping glazen of plastic kopjes om een kleine hoeveelheid bloed te verwijderen, wordt traditioneel in sommige culturen toegepast voor verschillende gezondheidsproblemen. Het wordt vaak beschouwd als een alternatieve of complementaire behandelingsmethode. Hoewel er weinig wetenschappelijk bewijs is om veel van deze claims te ondersteunen, zijn hier enkele van de aandoeningen en gezondheidsproblemen waarbij hijama traditioneel is gebruikt:

Spijsverteringsproblemen

Sommige beoefenaars van natte cupping beweren dat het kan helpen bij spijsverteringsproblemen zoals indigestie, opgeblazen gevoel en constipatie.

Menstruatieproblemen

Het wordt soms gebruikt om menstruatiegerelateerde klachten, zoals krampen, te verlichten.

Huidproblemen

Het wordt soms gebruikt voor huidaandoeningen zoals acne, eczeem of psoriasis, hoewel er beperkt bewijs is voor de effectiviteit ervan.

Pijn en ontsteking

Natte cupping wordt traditioneel gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen, zoals spierpijn, gewrichtspijn en rugpijn.

Ontgifting

Er wordt geloofd dat hijama het lichaam kan helpen bij het verwijderen van gifstoffen en overtollige stoffen, hoewel dit concept niet goed is onderbouwd door wetenschappelijk bewijs.

Ademhalingsproblemen

In sommige gevallen wordt natte cupping toegepast voor ademhalingsproblemen zoals astma of bronchitis.

Algemene wellness

Sommige mensen ondergaan hijama als een vorm van algemene wellness en ontspanning.

Traditionele Overtuigingen

Het is belangrijk op te merken dat de effectiviteit van natte cupping niet wetenschappelijk is bewezen voor deze aandoeningen en dat het gebruik ervan vaak gebaseerd is op traditionele overtuigingen en praktijken. Voordat je hijama overweegt of andere vormen van alternatieve therapie, is het raadzaam om met een gekwalificeerde beoefenaar te praten en om advies in te winnen bij je reguliere arts. Het is ook essentieel om realistische verwachtingen te hebben over de resultaten en om te begrijpen dat niet alle gezondheidsclaims met betrekking tot natte cupping wetenschappelijk worden ondersteund.

wie kan er niet natte cuppig?

Natte cupping, een vorm van cupping therapie waarbij kleine incisies worden gemaakt op de huid na het plaatsen van cupping glazen of plastic kopjes om een kleine hoeveelheid bloed te verwijderen, is niet geschikt voor iedereen en zijn er bepaalde situaties waarin het wordt afgeraden of vermeden. Hier zijn enkele voorbeelden van mensen die over het algemeen geen hijama zouden moeten overwegen:

natte cupping behandeling

Mensen met bloedstollingsstoornissen

Natte cupping kan leiden tot bloedingen, en het is gecontra-indiceerd voor mensen met bloedstollingsstoornissen, zoals hemofilie of trombocytopenie.

Mensen die antistollingsmedicatie gebruiken

Als je bloedverdunnende medicijnen gebruikt, moet je voorzichtig zijn met natte cupping, omdat het het risico op ernstige bloedingen kan vergroten. Raadpleeg altijd je arts voordat je deze behandeling overweegt.

Zwangere vrouwen

Zwangere vrouwen moeten voorzichtig zijn met alle vormen van alternatieve therapieën, waaronder natte cupping, omdat de veiligheid voor de foetus niet goed is onderzocht.

Mensen met infectieziekten

: Als je een actieve infectie of huidaandoening hebt, kunnen natte cupping de verspreiding van infecties bevorderen. Het wordt daarom afgeraden om hijama te ondergaan in deze situaties.

Mensen met allergieën voor materialen of antiseptica

Sommige mensen kunnen allergische reacties ontwikkelen op de materialen die worden gebruikt bij natte cupping, zoals de kopjes of antiseptische oplossingen.

Mensen met lage bloeddruk

Natte cupping kan de bloeddruk tijdelijk verlagen. Als je al last hebt van een lage bloeddruk, kan dit symptomen verergeren, zoals duizeligheid en flauwvallen.

Mensen met slechte wondgenezing

Als je een aandoening hebt die de wondgenezing beïnvloedt, zoals diabetes, kan hijama complicaties veroorzaken. Overleg met je arts voordat je deze behandeling overweegt.

GGD Netherland

Wij vragen u om ons eenmaal te kiezen en onze kwaliteit en vaardigheden te ervaren.

Neem contact met ons op!

Neerkanne 11,
1082 BG, Amsterdam

Phone:

+ 020 78 68 796

+ 06 43 16 19 22

Email:
Info@beautyclinicrasa.nl