Mesotherapie voor Haar Amsterdam

Microneedling is een minimaal invasieve procedure waarbij dunne naalden worden gebruikt. De procedure kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van huidaandoeningen zoals acne littekens, striae of rimpels. De meeste mensen ondergaan microneedling voor cosmetische doeleinden, maar het kan ook helpen bij bepaalde medische aandoeningen.

Microneedling is een minimaal invasieve procedure voor je huid. Je zorgverlener gebruikt dunne naalden om kleine gaatjes te maken in de bovenste laag van je huid. De beschadiging helpt het genezingsproces van je huid te stimuleren, zodat het meer collageen en elastine produceert. Deze eiwitten houden je huid stevig en glad.

De meeste mensen krijgen microneedling op hun gezicht, maar je kunt het ook krijgen op je benen, rug, nek of andere gebieden waar je beschadigde of verouderende huid opmerkt. Je zult waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig hebben om je gewenste resultaten te bereiken.

Meer Lezen: 7 Verbazende Voordelen van Microneedling voor je Huid

Microneedling versus microdermabrasie: Wat is het verschil?

Microneedling en microdermabrasie zijn beide procedures om de uitstraling en textuur van je huid te verbeteren. Maar microdermabrasie maakt geen gebruik van naalden. In plaats daarvan gebruikt een zorgverlener een apparaat met een ruwe rand, zoals schuurpapier, om de bovenste laag van je huid te exfoliëren. Microneedling dringt dieper door in je huid dan microdermabrasie, dus het kan beter werken voor problemen onder het oppervlak, zoals acne littekens.

Wie krijgt microneedling?

Microneedling heeft zowel cosmetische als medische toepassingen. Je zou kunnen overwegen om microneedling te ondergaan als je bezorgd bent over:

  • Vergrote poriën.
  • Fijne lijntjes of rimpels.
  • Slappe of gerimpelde huid.
  • Milde littekens, vooral die van acne of brandwonden.
  • Verkleuring van de huid of een ongelijkmatige teint.
  • Striae. De procedure kan ook mensen helpen die medische aandoeningen hebben zoals:
  • Alopecia areata (haarverlies door een auto-immuunziekte).
  • Hyperhidrose (overmatig zweten).

In sommige gevallen gebruiken zorgverleners microneedling om medicijnen of vaccins rechtstreeks in je huid te injecteren. De microneedles kunnen deel uitmaken van een pleister die mensen zelf aanbrengen in plaats van naar hun zorgverlener te gaan voor injecties.

Wie mag geen microneedling ondergaan?

Overleg met je zorgverlener voordat je microneedling krijgt als je:

  • Acne hebt of medicatie tegen acne gebruikt.
  • Bloedstoornissen hebt of antistollingsmiddelen gebruikt (medicijnen die bloedstolsels voorkomen).
  • Kanker hebt en chemotherapie of bestralingstherapie ondergaat.
  • Vaak huiduitslag (contactdermatitis) of koortsblaasjes hebt.
  • Een neiging hebt tot keloïden (je huid vormt harde, verhoogde littekens).
  • Moedervlekken, sproeten, huidlabels of andere gezwellen hebt die van grootte of vorm veranderen of bloeden.
  • Huidaandoeningen zoals eczeem of psoriasis hebt.

HIFO & microneedling before after

Meer Lezen: Wat is HIFU? Lees hier alles over HIFU

Procedure Details

Voorafgaand aan microneedling heb je een consult met een zorgverlener. Een plastisch chirurg, dermatoloog of schoonheidsspecialist kan microneedling uitvoeren. Zorg ervoor dat degene die de procedure uitvoert ervaring heeft met deze techniek.

Je zorgverlener zal je huid onderzoeken, je medische geschiedenis doornemen en je doelen voor de procedure bespreken. Ze kunnen ook foto’s maken van het gebied zodat je je huid voor en na microneedling kunt vergelijken.

Dit is een goed moment om eventuele vragen die je hebt over microneedling te stellen, zoals:

Zijn er risico’s of bijwerkingen?

Doet microneedling pijn?

Hoe snel zal ik resultaten zien?

Is er hersteltijd na de procedure?

Heb ik meer dan één behandeling nodig?

Ongeveer een maand voor de behandeling kan je zorgverlener je vragen om vitamine A- of C-crème op je huid aan te brengen. Deze crèmes kunnen helpen bij het op gang brengen van het proces van collageenproductie.

Meer Lezen: Cupping Warme Massage: Een Verdiepende Ervaring voor Ontspanning en Welzijn

Wat gebeurt er tijdens?

Je zorgverlener reinigt je huid en brengt een verdovende crème of zalf aan, zoals lidocaïnegel. Ze doen dit ongeveer 30 tot 45 minuten voor je procedure, zodat de zalf de tijd heeft om te werken.

Vervolgens gebruikt je zorgverlener een handmatige roller of een elektrisch gereedschap om wonden in je huid te maken. De roller heeft kleine naalden. Je zorgverlener rolt deze langzaam en voorzichtig over je huid. Als ze het elektrische apparaat gebruiken, pulseren de naalden op en neer om je huid te doorboren. Ze kunnen de lengte van de naalden op het elektrische apparaat aanpassen. Langere naalden dringen dieper in je huid door, wat nodig kan zijn als je diepe littekens of putjes van acne hebt. De lengte van de naalden kan variëren van 0,5 millimeter tot 2 millimeter.

Een microneedling procedure kan 15 minuten tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Wat gebeurt er na?

Microneedling is een poliklinische ingreep, dus je kunt naar huis zodra het klaar is. Je huid kan tot vijf dagen rood en gezwollen zijn. Een ijszak kan helpen bij het verminderen van irritatie en ongemak. De meeste mensen kunnen de dag na de procedure make-up dragen, maar je moet uit de zon blijven totdat je huid is genezen.

Wat zijn de risico’s van microneedling?

  1. Blauwe plekken.
  2. Littekenvorming.
  3. Huidinfectie.

Wat zijn de voordelen van microneedling?

Microneedling kan helpen om het uiterlijk en de textuur van je huid te verbeteren. Het kan striae, littekens, rimpels en andere huidproblemen verminderen.

In tegenstelling tot sommige gezichtsverjongingsprocedures die warmte, licht of lasers gebruiken, brengt microneedling geen risico op huidverkleuring met zich mee. Dit maakt microneedling ideaal voor mensen met een donkerdere huidskleur.

microneedling before after

Wat kan ik verwachten na microneedling?

In de dagen en weken na microneedling kan het zijn dat je huid branderig aanvoelt of strak aanvoelt. Sommige mensen hebben ook last van droge, schilferige huid die verbetert met een vochtinbrengende crème.

De meeste mensen hebben meerdere microneedling behandelingen nodig, meestal met tussenpozen van 3 tot 8 weken. Het kan 3 tot 6 maanden duren voordat je resultaten ziet. Daarna heb je mogelijk één keer per jaar een behandeling nodig voor onderhoud.

Extra Details

Wat moet ik aan mijn zorgverlener vragen over microneedling?

  • Ben ik een geschikte kandidaat voor microneedling?
  • Kan ik microneedling thuis uitvoeren?
  • Zou een andere behandeling, zoals microdermabrasie of een chemische peeling, beter voor mij werken?

3 Comments

Leave a Comment

GGD Netherland

Wij vragen u om ons eenmaal te kiezen en onze kwaliteit en vaardigheden te ervaren.

Neem contact met ons op!

Neerkanne 11,
1082 BG, Amsterdam

Phone:

+ 020 78 68 796

+ 06 43 16 19 22

Email:
[email protected]