Voordelen van Microneedling

Microneedling is een van de snelste en makkelijkste manieren om een jeugdiger ogende huid te krijgen, en er zijn nog veel meer voordelen van microneedling waar je misschien niet van op de hoogte bent.

Het verjongt niet alleen je huid, maar het kan ook acne behandelen, helpen littekens te verminderen en zelfs de olieproductie en mee-eters verminderen!

Als je een microneedling behandeling overweegt, zijn hier enkele van de voordelen die je kunt verwachten na je procedure.

Meer Lezen: Wat is HIFU? Lees hier alles over HIFU

Voordelen van Microneedling
Voordelen van Microneedling

Wat is Microneedling?

Microneedling is een procedure die specifiek is ontworpen om de genezingsrespons in je huid op te wekken door op een gerichte manier microtrauma te veroorzaken.

We gebruiken de nieuwste generatie Dermapen 4, met zijn 16-naalden cartridge, die 1.920 prikkanaaltjes per seconde levert. Het trilt op hoge kracht en op een bepaalde diepte om duizenden keren per seconde door de oppervlaktelaag van je huid te prikken.

Meer Lezen: Haar Fillers voor Vrouwen in Amsterdam

Schoonheidstips Netherland
Schoonheidstips Netherland


Deze kleine en gecontroleerde piercing gaan door je epidermis en zelfs de bovenste lagen van de dermis. Ze stimuleren de genezingsrespons in je huid, wat resulteert in verhoogde collageenvorming en elastinevorming.

Maar wat betekent dat voor jou?

Het betekent dat je huid voller, meer getextureerd en gladder wordt in het proces.

Maar naast deze basisvoordelen van microneedling, biedt het ook verschillende andere ZEER gunstige bijwerkingen waar je van kunt profiteren.

Deze variëren van het genezen van acne, het verminderen van littekenvorming en zelfs het er 5+ jaar jonger uit laten zien!

We zullen hieronder meer praten over voor- en na-foto’s, maar laten we het eerst hebben over de andere mogelijke voordelen van microneedling:

Voordelen van Microneedling

#1. Verbetering van de kwaliteit en textuur van je huid (onmiddellijk)

De microneedling procedure duurt ongeveer 1 uur. Om de beste resultaten te krijgen, moet het de huid achterlaten met wat pinpoint bloedingen (ja, een beetje bloed is een GOED teken).

De pinpoint bloedingen en de lichte roodheid treden op tot ongeveer 1 – 1,5 dagen. Daarna zul je ONMIDDELLIJK een verbetering zien in de textuur en kwaliteit van je huid.

Hoe gebeurt dit?

De naaldjes prikken stimuleren eigenlijk de hermodellering van bestaand collageen en bevorderen de vorming van nieuw collageen en herverkalking (bloedvaten) in de huid.

Voordelen van Microneedling
Voordelen van Microneedling

Collageen en elastine zijn de twee componenten van je huid die je huid de normale “volle” uitstraling geven die elke vrouw wil hebben.

En vanaf ongeveer de leeftijd van 30 begint dit collageen van nature af te breken (andere factoren kunnen dit afbraakproces zelfs versnellen). Dit is wanneer vrouwen beginnen subtiele veranderingen en verslapping in hun huid op te merken.

Het goede nieuws is dat dit genezingsproces bijna ONMIDDELLIJK na de behandeling begint.

Daarom merk je direct na de behandeling een zachte textuur van je huid op.

Zelfs de dag na de behandeling lijkt het alleen alsof je een lichte zonnebrand hebt door de roodheid. Toch kun je de volgende dag zeker naar je werk gaan of uitgaan als dat nodig is.

Meer Lezen: Cupping Warme Massage: Een Verdiepende Ervaring voor Ontspanning en Welzijn


#2. Vermindert putjes en littekens

Een ander enorm voordeel van microneedling is dat huidneedling (of microneedling, het zijn beide woorden voor dezelfde procedure) helpt bij het verminderen van acne littekens die berucht moeilijk te behandelen zijn.

Dus hoe helpt microneedling bij littekens?

Wanneer je enige vorm van littekens op je gezicht hebt (of ergens anders op je lichaam), ondergaat je lichaam van nature een proces dat bekend staat als fibrose.

Dit is goed bij genezing, omdat het alles aan elkaar plakt. Echter, onder de huid is de lijm zo sterk dat het letterlijk de huid naar beneden kan trekken. Dit is wat de putjes of littekens op het oppervlak van de huid creëert.

Voordelen van Microneedling
Voordelen van Microneedling


In de bovenstaande foto’s zie je een voorbeeld van de putjeslittekens behandeld met microneedling. De voor- en na-foto’s zijn gedurende 5 bezoeken over 5 maanden genomen. Het werkt goed bij zowel zware littekens als lichte littekens.

Het “ruwe” oppervlak van de huid kan voorkomen bij milde maar aanhoudende acne in de loop van de tijd. De huid ziet er gewoon ruw uit en niet zo verfijnd als voorheen. Echter, gedurende de loop van 5 behandelingen is duidelijk te zien dat de huid er weer jong, glad en verfrist uitziet.

De microneedling procedure helpt om al het bindweefsel en de lijm onder de huid “los te maken”. Dit zorgt ervoor dat de huid de tentvorming loslaat en het oppervlak van de huid vrijgeeft.

Natuurlijk resulteert dit in een gladdere huidoppervlak.

Het beste deel?

Studies hebben aangetoond dat je bijna ONMIDDELLIJK resultaten kunt zien na het uitvoeren van microneedling en zelfs al na slechts twee behandelingen.

Microneedling werkt over het algemeen het beste bij littekens die klein zijn, resulteren in tentvorming van de huid of putjes in de huid.

Het werkt niet zo goed voor grote snijwonden (zoals het soort littekens dat hechtingen vereist).

Deze procedure is ook geweldig als je een licht ongelijkmatige textuur hebt door jaren van acne, maar geen duidelijke littekens (zoals de putjes hierboven genoemd).

#3. Verkleint de mee-eters

Dit is nog een behoorlijk coole bijwerking van microneedling en is vooral nuttig voor vrouwen die VEEL mee-eters hebben (vooral degenen met PCOS of hormonale acne).

De gecontroleerde trauma en duizenden naaldprikken bevrijden en verwijderen eigenlijk mee-eters tijdens de hele procedure.

Direct daarna zul je een afname van het totale volume van mee-eters op je gezicht opmerken (vooral op je neus, maar wees voorzichtig omdat de neus gevoelig is!).

Je zult ook merken dat je poriën gedurende ongeveer 3-4 weken na de procedure kleiner van formaat zijn door de helende effecten en revascularisatie die optreedt.

De vermindering van mee-eters duurt echter niet voor altijd! Het duurt meestal slechts ongeveer 3-4 weken, precies op tijd voor wanneer je de procedure opnieuw zou moeten doen.

Je kunt mee-eters en poriën nog verder verkleinen door de juiste nazorg en vitamine C-serum te gebruiken.

#4. Behandelt acne en cystische acne

Microneedling helpt niet alleen bij het behandelen van acne littekens, maar het kan ook helpen bij de behandeling en het stoppen van acne.

Hoe microneedling helpt bij acne is niet goed begrepen. Maar het lijkt te komen door het feit dat microneedling resulteert in een vermindering van de talgproductie en de huid minder olieachtig maakt.

Het verminderen van de talgproductie op de huid en het verminderen van mee-eters spelen waarschijnlijk ook een rol…

Hoe dan ook, studies hebben aangetoond dat microneedling inderdaad helpt bij het behandelen van acne.

Dit is vooral handig omdat het betekent dat je de behandeling kunt laten doen als je last hebt van actieve uitbraken.

Dit is belangrijk omdat sommige procedures (zoals dermaplaning) niet moeten worden uitgevoerd als je actieve puistjes hebt.

Over het algemeen mag microneedling niet de ENIGE behandeling zijn die je gebruikt voor acne. Maar het is iets dat je zeker moet verkennen. Dit komt omdat het niet alleen acne helpt stoppen, maar ook eventuele textuurveranderingen of kleine littekens in je huid behandelt.


#5. Exfolieert de huid Praktisch elke behandeling die mechanisch de epidermis verstoort, zal resulteren in enige exfoliatie.

Exfoliatie verwijst naar het verwijderen van het bovenste oppervlak van de epidermis, meestal de stratum corneum (dat is de bovenste laag van de huid).

Dit is belangrijk omdat je dode huidcellen zich op deze laag bevinden en het verwijderen van deze laag van de epidermis je huid er vrijwel direct fris en glad uit laat zien.

Deze procedure is niet zo effectief als dermaplaning voor exfoliatie, maar het werkt nog steeds!

#6. Laat je er jonger uitzien door fijne lijntjes en rimpels te verminderen Dit is misschien wel het beste en belangrijkste voordeel van microneedling…

Dat het eigenlijk kan helpen om je er JONGER uit te laten zien en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Hoe maakt microneedling je er jonger uit?

Het is aangetoond dat de kleine gaatjes gemaakt door de duizenden naalden doordringen tot de bovenste niveaus van de dermis. Dit veroorzaakt de afgifte van groeifactoren om te “repareren” en “genezen” van de microschade die is veroorzaakt.

Eigenlijk reageert je lichaam overdreven op de kleine trauma’s, denkend dat er een GROTER trauma is en dit genezingsproces resulteert in de afgifte van groeifactoren die de niveaus van collageen en elastine verhogen.

Naast de stimulatie van collageen resulteert het microtrauma ook in de vorming van talloze kleine bloedvaten die bloed, zuurstof en voedingsstoffen rechtstreeks naar de dermis leveren.

De combinatie van deze veranderingen resulteert in een afname van rimpels, genezing van fotodamage en versteviging van de bestaande huid – dit alles maakt je er JONGER uit zien.

Onthoud dat 90% van de reden waarom we ouder lijken te zijn door zonneschade (ook wel fotodamage genoemd). Maar het goede nieuws is dat het eigenlijk omkeerbaar is met de juiste behandelingen!


#7. Verlaagt hyperpigmentatie en egaliseert de teint Tot slot helpt microneedling ook bij je huidskleur en kan het hyperpigmentatie verminderen.

Hyperpigmentatie verwijst naar de lichte veranderingen in je huid die kunnen optreden als gevolg van ontstekingen, puistjes, mee-eters, witte puntjes, enzovoort.

In feite zorgen allerlei soorten huidproblemen voor veranderingen in de kleur van de onderliggende huid die niet overeenkomen met de omringende huid.

Dit laat de huid er vlekkerig en ongelijkmatig uitzien.

Dus hoe helpt microneedling hierbij?

Er wordt gespeculeerd dat microneedling de expressie van matrix metalloproteïnasen verhoogt, wat hyperpigmentatie vermindert.

Men gelooft ook dat de microneedlingprocedure de groei van keratinocyten vermindert, maar wetenschappers weten dat nog niet zeker!

Bovendien kan (en moet) microneedling worden gecombineerd met vitamine C-serum. Dit helpt het genezingsproces en vitamine C-serum heeft ook aangetoond dat het melanine niveaus in balans brengt.

Dus eigenlijk zou je moeten streven naar de combinatie van microneedling en vitamine C-serum.

Het is ook vermeldenswaard dat microneedling eigenlijk de voorkeur heeft boven laserbehandelingen voor hyperpigmentatie bij vrouwen met een donkerdere huidskleur (Fitzpatrick IV en V huidtypes).

De reden hiervoor is dat sommige vrouwen reageren met VERERGERENDE pigmentatie bij het gebruik van lasers, en microneedling heeft dat probleem niet.

Microneedling Voor en Na

De voor- en na-foto hieronder is na slechts één sessie van microneedling.

De cliënt had last van zwangerschapsacne (hormonale onbalans).

De foto direct na de behandeling toont de pinpoint bloeding en dit is een goed teken en hoe het eruit hoort te zien.

Je wilt ervoor zorgen dat er wat pinpoint bloedingen optreden, maar het bloed mag niet van je gezicht druipen.

Microneedling Voor en Na
Microneedling Voor en Na

Verbeter je Microneedling Resultaten met Deze Tips

Als je resultaten wilt behalen, moet je ervoor zorgen dat je een paar regels volgt.

TEN EERSTE wil je er zeker van zijn dat je therapeut diep genoeg gaat.

Sommige goedkopere dermapennen gaan slechts tot ongeveer 0,25 tot 0,5 mm.

In de meeste gevallen is dit niet genoeg om de collageenproductie te stimuleren die we willen, of resulteren in pinpoint bloedingen.

In de meeste gevallen heb je minstens een diepte van 1,0 mm nodig en zelfs tot 2,0 of 2,5 mm in sommige gebieden.

Een goede maatstaf om er zeker van te zijn dat je diep genoeg gaat, is als je pinpoint bloedingen hebt na de behandeling.

Als je een beetje bloedt, zit je op het juiste spoor.

Naast de diepte kun je ook je resultaten verbeteren door vitamine C-serum te gebruiken.

Zorg ervoor dat je een vitamine C-serum GEBRUIKT NA je behandeling.

Vitamine C-serum is ook een belangrijk onderdeel als het gaat om microneedling.

De meeste van de hierboven gelinkte studies gebruikten een combinatie van 20% vitamine C-serum (in de L-ascorbinezuurvorm) samen met microneedling.

Het toevoegen van vitamine C-serum aan microneedling resulteert in nog meer collageenvorming, een nog betere huidskleur en een verkorting van je genezingstijd.

Conclusie?

Microneedling is een van onze favoriete procedures omdat het snel is en significante en langdurige resultaten biedt.

Het is een go-to therapie voor vrouwen die er jonger uit willen zien, voor jongere vrouwen met acne, of voor vrouwen met hormonale problemen.

Vergeet alleen niet om vitamine C-serum te gebruiken bij je nazorg voor nog betere resultaten!

Leave a Comment

GGD Netherland

Wij vragen u om ons eenmaal te kiezen en onze kwaliteit en vaardigheden te ervaren.

Ga naar

Neem contact met ons op!

Neerkanne 11,
1082 BG, Amsterdam

Phone:

+ 020 78 68 796

+ 06 43 16 19 22

Email:
Info@beautyclinicrasa.nl