ACNE BEHANDELING

Een acne behandeling is gericht op het behandelen van puistjes, oneffenheden, mee-eters en littekens en wordt uitgevoerd door een van onze ervaren dermatologen of huidtherapeuten. Om een optimaal resultaat te bereiken, stellen we een op maat gemaakt behandelplan op. Voorafgaand aan de behandeling analyseren we de huid, bepalen we jouw huidtype en beoordelen we in welke mate de acne actief is. De vervolgbehandeling kan bestaan uit in- of uitwendige medicatie, reinigingsinstructies, huidtherapie of een combinatie van deze methoden.

Meer Lezen: Ik heb last van puistjes (acne); Wat kan ik eraan doen?

Om meer inzicht te geven in de acne behandeling, bespreken we het ontstaan van acne, de diverse behandelmethoden, evenals de kosten en vergoedingen van de behandeling. Daarnaast verstrekken we tips en adviezen voor het verkrijgen van een stralende huid.

WAT IS ACNE EN HOE ONTSTAAT HET?

Acne, ook bekend als acne vulgaris, is wereldwijd het meest voorkomende huidprobleem. Patiënten ervaren deze huidaandoening vaak als een van de meest vervelende huidproblemen. Acne treedt op wanneer de poriën verstopt raken met talg, bacteriën en vetzuren. Deze ophopingen van talg veroorzaken ontstekingen in de omliggende huid, wat resulteert in rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen.

Het is belangrijk om te begrijpen dat iedereen talg en talgklieren heeft. Gemiddeld heeft de huid ongeveer vijftien talgklieren per vierkante centimeter. Deze klieren produceren talg om de huid soepel te houden. Bij overmatige talgproductie raken de openingen van de haarzakjes verstopt, wat leidt tot de vorming van acne. Bijna iedereen krijgt in zijn jeugd te maken met deze huidaandoening, maar ook veel volwassenen hebben ermee te kampen.

Meer Lezen: Cupping Warme Massage: Een Verdiepende Ervaring voor Ontspanning en Welzijn

ACNE BEHANDELING
Acne Proces

De ernst van acne verschilt echter van persoon tot persoon: sommigen hebben slechts enkele onopvallende puistjes, terwijl anderen een uitgebreidere aandoening hebben met puistjes op de neus, het voorhoofd en de wangen. Pukkels en puistjes kunnen ook op de rug, schouders, hals en nek voorkomen. Bovendien kunnen pustels en infiltraten in de huid ontstaan, die vaak groot en pijnlijk zijn.

NAAR DE DERMATOLOOG OF NAAR DE HUIDTHERAPEUT?

Bij milde acne of acnelittekens kun je een afspraak maken voor een gratis intake bij onze huidtherapeut. Deze kan milde actieve acne behandelen met een dieptereiniging en acnelittekens verminderen met microdermabrasie, laser of chemische peeling. Daarnaast ontvang je advies over huidverzorging. Een verwijsbrief van de huisarts is niet nodig voor een consult bij de huidtherapeut.

Bij gemiddelde tot ernstige acne is een consult bij onze dermatoloog noodzakelijk. Het consult bij de dermatoloog wordt vergoed door jouw zorgverzekering, maar je hebt een verwijsbrief van je huisarts nodig en moet rekening houden met de eigen bijdrage. Meer informatie over de kosten vind je in de prijslijst onderaan deze pagina. De dermatoloog kan medicatie voorschrijven, advies geven en indien nodig doorverwijzen naar de huidtherapeut voor een aanvullende behandeling.

ACNE BEHANDELING
Different-Types-of-Acne

ACNE BEHANDELING BIJ DE DERMATOLOOG

Als je last hebt van gemiddelde tot zware acne, kun je een afspraak maken bij onze dermatoloog. Hieronder volgt het stappenplan voor de acne behandeling bij de dermatoloog:

Meer Lezen: Haar Fillers voor mannen, Amsterdam Beauty Clinic

STAP 1: HET CONSULT BIJ DE DERMATOLOOG

De dermatoloog kan acne doorgaans visueel herkennen, waardoor een diagnose gesteld kan worden. Bij het bepalen van het behandelplan houdt de arts rekening met factoren zoals leeftijd, geslacht, de hoeveelheid acne en de mate van littekenvorming. Ook wordt beoordeeld of het voornamelijk ontstekingen of eerder mee-eters zijn.

STAP 2: BEHANDELING DOOR DE DERMATOLOOG

Om acne zo effectief mogelijk te behandelen, schrijft de dermatoloog vaak medicatie voor. Bij Polikliniek de Blaak maken we gebruik van verschillende soorten medicijnen, waaronder:

 1. Medicatie om talgvorming te verminderen
 2. Ontstekingsremmende medicatie
 3. Medicatie tegen de groei van bacteriën
 4. Medicatie tegen abnormale verhoorning van de afvoergangen van de talgklier

Meestal is het effect van medicatie zichtbaar na ongeveer een maand. Soms verwijst de dermatoloog ook naar de huidtherapeut voor aanvullende behandelingen, zoals dieptereiniging of littekenbehandeling.

STAP 3: CONTROLE EN HUIDVERBETERINGSADVIES

Aangezien acne een chronische aandoening is, wordt de behandeling gedurende langere tijd voortgezet. Hoewel acne niet volledig geneest, streven we ernaar de huidaandoening onder controle te krijgen. Met de juiste behandeling, medicatie en producten werken we samen aan huidverbetering. Bij de controleafspraak beoordeelt de dermatoloog of de behandeling effectief is geweest. Soms kan de behandeling worden aangepast.

Met onze acne behandeling bij de dermatoloog bieden we een op maat gemaakt behandelplan om jouw huid te verbeteren en acne effectief aan te pakken.

ACNE BEHANDELING
ACNE BEHANDELING

ACNE BEHANDELING BIJ DE HUIDTHERAPEUT

Bij Beauty Clinic Rasa bieden we effectieve behandelingen voor milde acne en acnelittekens. Hier is een overzicht van ons behandelproces in vier stappen:

STAP 1: INTAKE BIJ DE HUIDTHERAPEUT Onze huidtherapeuten onderzoeken zorgvuldig je huid en bepalen aan de hand daarvan een persoonlijk behandelplan. We adviseren over productgebruik en thuiszorg om de behandeling te ondersteunen. Of je nu last hebt van jeugdpuistjes of acnelittekens, bij Beauty Clinic Rasa behandelen we acne op elke leeftijd.

STAP 2: DE ACNE BEHANDELING BIJ DE HUIDTHERAPEUT Na de intake en analyse adviseert de huidtherapeut specifieke behandelingen. We hebben de behandelingen kort samengevat:

 1. DIEPTEREINIGING Bij deze behandeling ligt de nadruk op het handmatig reinigen van de huid, waarbij mee-eters worden verwijderd. Het doel is ontstekingen verminderen en littekenvorming voorkomen.
 2. LASERBEHANDELING Voor het behandelen van acnelittekens na het verminderen van acne. De CO2-laser vernieuwt de huid in enkele sessies, verbeterend de structuur en spanning.
 3. CHEMISCHE PEELING Verwijdert de bovenste huidlaag, werkt antibacterieel en ontstekingsremmend. Zeer geschikt voor acnelittekens, met een hersteltijd van enkele dagen.
 4. MICRODERMABRASIE Verwijdert de bovenste huidlaag met kristallen, intensief en plaatselijk te gebruiken.

STAP 3: HUIDVERBETERINGS- EN PRODUCTADVIES VAN DE HUIDTHERAPEUT Advies over reiniging en verzorging voor een betere huidconditie. De juiste huidverzorging is essentieel voor het verminderen van acne.

STAP 4: EEN STRALENDE EN GOED AANVOELENDE HUID Naarmate de behandelingen vorderen, zie je resultaten. Een dieptereiniging toont snel resultaat, terwijl acnelittekens meerdere behandelingen vereisen.

DUUR VAN DE BEHANDELING De duur is afhankelijk van het genezingsproces. Tijdens het consult geven we een indicatie van de behandelduur en wanneer resultaten te verwachten zijn.

Bij Beauty Clinic Rasa streven we ernaar jouw huid te verbeteren en acne effectief aan te pakken.

Acne Scar Removal
Acne-Scar-Removal

TIPS EN ADVIES VOOR EEN OPTIMAAL RESULTAAT

Om de best mogelijke resultaten te behalen uit je acne behandeling, delen onze dermatologen en huidtherapeuten enkele waardevolle tips en adviezen:

 1. Goede Persoonlijke Hygiëne: Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne om de huid gezond te houden.
 2. Regelmatig Kussensloop Wisselen: Verwissel je kussensloop regelmatig om te zorgen dat je gezicht op een schone ondergrond rust.
 3. Niet Zelf Puistjes Uitknijpen: Vermijd het zelf uitknijpen van puistjes om ontstekingen en littekenvorming te voorkomen. Dit helpt ook tegen opvallende korstjes en vlekjes.
 4. Voorzichtig Reinigen: Reinig de huid voorzichtig en vermijd heet water, agressieve zeep en overmatig gebruik van alcohol. Deze kunnen de huid uitdrogen en leiden tot meer talgproductie als reactie.
 5. Gebruik Geschikte Acneproducten: Kies voor acneproducten op minerale basis die geschikt zijn voor jouw huidtype en de specifieke soort acne.
 6. Vermijd Irriterende Ingrediënten: Gebruik huidverzorgingsproducten en make-up zonder parabenen en parfum, bij voorkeur op minerale basis, om irritatie te minimaliseren.
 7. Voeding en Stressmanagement: Hoewel voeding geen aantoonbare invloed heeft op acne, kunnen stress en vermoeidheid wel bijdragen. Zorg voor voldoende rust en stressmanagement.

Door deze tips op te volgen, optimaliseer je de effectiviteit van je acne behandeling en bevorder je een gezondere huid.

Cupping Warme massage Amsterdam
Cupping Warme massage Amsterdam

Leave a Comment

GGD Netherland

Wij vragen u om ons eenmaal te kiezen en onze kwaliteit en vaardigheden te ervaren.

Ga naar

Neem contact met ons op!

Neerkanne 11,
1082 BG, Amsterdam

Phone:

+ 020 78 68 796

+ 06 43 16 19 22

Email:
Info@beautyclinicrasa.nl